Bleepingcomputer.com beskriver här hur wwwpublic hittat 5500 wordpress sidor  med ett script som skickar alla tangentbordstryckningar till en sida vid namn cloudflare.solutions.com . Detta är riktigt farligt när det handlar om wordpress sidor vilka installerat någon form av e-butik på sidan. det vill då säga att det du knappar in på e-butiken skickas vidare till en server vilken noterar allt du skriver in här. Du kan läsa mer om attacken på sucuri.net .

För att försäkra dig om att sidan du besöker inte är smittad kan du använda ett par hemsidor ute på nätet vilka scannar av sidan. Några exempel är:

virustotal.com

sitecheck,suturi.net

aw-snap.info samt

isithacked.com

Jag har även lagt några verktyg på sidan om antivirus på drivrutiner.net

När det sedan gäller din egna wordpress sida eller blogg så kolla att du inte, helt plötsligt, fått en massa användare extra, blivit av med lösenordet eller liknande. Om din wordpress är hackad brukar hackaren ta hand om ditt administratör konto. Det första du skall göra efter en wordpress installation är att ändra admin till något helt annat. Om nu ditt administratörskonto är hackat har du flera tips på odd.blog

På sista tipsen blir du tvungen att själv editera wp-config.php

Tagged with:
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på