Joors ser ut att ha upphört. Såg inte ut som om deras affärsidé lönade sig. Undrar om inte deras startavgift på 495:- satte käppar i hjulet.  Jag ser inte heller några andra som kan ge gratis bredband genom reklam för tillfället. Inte i Sverige i vilket fall.

Erbjuder gratis reklamfinasierat bredband. Ja, du får betala 495:- i startavgift men skall sedan kunna surfa med 10 MB hastighet och ladda ned 2 Gb data/månad. Det märkliga är de skriver en miniförbruknning på 50 Mb per 60 dagar så du får alltså inte glömma av att du har tecknat ett avtal. Antar du får betala nya 495:- om du ”glömmer” använda bredbandet två månader. Joors använder Telias mobila bredband och det har vi haft relativt goda omdömen om tidigare. Iallafall ner längs västkusten. I dagsläget ingår inte mail och du får alltså använda webmail istället. Det vill säga du får öppna din mail genom webbläsaren istället för mail-konto på datorn.
Så här skrev de ute på sin hemsida (svenska texten är numera borta).

Varje månad får du tillgång till 2GB reklamfinansierad surf i upp till 10 Mbit/s. Om du skulle använda upp dina 2GB kan du fortfarande surfa, men med en lägre hastighet. Du kan köpa till extra kapacitet och fortsätta få full hastighet. Den första varje månad får du på nytt tillgång till 2GB kapacitet, utan någon extra kostnad.

och

När du använder Joors kan du få reklam vid ett antal tillfällen. Reklamen visas på ett sätt som inte stör och främst när du ansluter eller väcker din enhet ur viloläge. Det kan visas en kort film eller en kampanjsida, det kan också dyka upp små alerts (bilder, korta filmer) när du surfar och det finns ofta erbjudanden i vår programvara under fliken ”erbjudanden”.

Tyvärr har Joors lagt ner sin verksamhet och jag ser ingen som tar över. Kan vara att wifog tog alla kunderna. Skillnaden är ju att joors ville ha 495:- i startavgift medans wifog inte tar någonting utan endast om du vill slippa titta på reklamfilm för att surfa och ringa. Se mer här>>>

 

One Response to Joors

  1. pilegarden.se skriver:

    Får rapport från en användare av joors. Får besked att det fungerar dåligt ute på landet mellan Trollhättan och Alingsås. Får besked om att modemet är enkelt och smärtfritt att installera men har dålig täckning ute på landet. Vi får väl hoppas att täckningen ökar i framtiden. Så att vi får fler av dessa gratis uppkopplingar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på