Vi är säkert många som, efter att inte använt det i flera år, glömt lösenordet till smartphonen. Det kräver en del list för att lura ut det. Jag upptäckte om du har ett samsung konto så kan du använda “findmy phone” eller “hitta min mobila enhet” för att ändra lösenordet. Du skapar ett konto på https://account.samsung.com , loggar in och väljer “hitta min mobil”. detta förstås innan du förlorar ditt lösenord.

Här har du sedan möjlighet att ändra lösenord för din enhet. Innan du gör något är mitt tips att du kör en backup på din enhet. Detta kan du göra på samma ställe under säkerhet. Svårare än så blir det inte.

Har du väl gjort dig av med lösenordet utan att ha skapat ett konto blir det lite svårare. Då får du, helt enkelt, göra en “factory reset” på mobilen. Detta innebär att alla dina sparade kontakter och andra inställningar går förlorade. Därför skall du undersöka om du har möjlighet att göra en backup på din smartphone innan. Ofta är ju ett google konto kopplat till din android. Kolla om du inte kan göra en backup denna vägen. För att resetta din galaxy pressar du, samtidigt, power(högra sidan), hemma knappen(längst ned på telefonen) samt “öka volym knappen”(högst upp på vänstra sidan) tills du får en skärm med olika rader varav du väljer “fabriks återställning” eller “factory reset”. Nu rensar den allt på telefonen och återställer den till stadiet den befann sig i när du köpte telefonen. Du kommer nu att behöva uppdatera väldigt mycket.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på