Får hem det 1 maj. Får prova det i 3 månader för 199:- per månad och kan gå tillbaka till 100 om jag inte är nöjd. Jag kommer med omdömen senare.

comhems 200 MB

63 MB med comhems 200


Jag hade plötsligt ingen uppkoppling på morgonen och ringde comhem för att fråga vad det handlade om. Fick pratat med en Jenny här som berättade att jag, egentligen, skulle haft 200 MB men de hade glömt logga in den. Jenny ordnade i allfall en uppkoppling och påstod att den nu skulle vara 200MB. När jag nu mäter den på tptest får jag endast 63 MB ner och det är ju ingen höjdare. Skall se senare om uppkopplingen fortfarande är lika dålig. Jag återkommer.

Sådär, nu börjar det bli lite bättre, får nu 144MB ner och över 10 upp. Får väl se hur detta ter sig mot slutet av dagen.

Så där, nu börjar det likna något. 170 MB ner är väl nästan godkänt. Detta när det är solsken ute och de flesta är på arbetet eller stranden. Märker vissa dippar ibland ner under 100 MB. Skall se hur det ser ut i kväll.

Begriper inte varför det tar sådan tid innan bredbandet kommer upp i varv. Jag mätte fem minuter efter att datorn startat och får då 13 MB ner och 3 MB upp. Så väntar jag fem-tio minuter och får då lite mer lina. Här sitter jag klockan 19:30 en vardagkväll och har nästan 150(148)MB ner och drygt 11 upp. Jag skall ge det lite tid får vi se när jag bestämmer mig. Det är ju klart bättre än 100 i vilket fall.
190 mb på comhem
Klockan 8:45 mitt i veckan ger comhem 190 MB. Ja, det är godkänt. Fortsätt så här och jag köper tjänsten.
Om man tittar på statistik från bredbandskollen ser man att comhem har mer ej acceptabelt än bra och acceptabelt. Kan tyckas lite märkligt då jag vet många anslutningar på telia, tele2 och glocalnet fått betydligt sämre betyg än comhem här på bredbandsbloggen. Supporten klarar det mesta, man brukar få svar på det man frågar om och de ger hyggliga avtal. Jag skickade en fråga till bredbandskollen.se och frågade hur det kunde vara möjligt att telia får så bra betyg här ute. Vi får se vad de svarar.

 

One Response to Har nu beställt 200MB från comhem

  1. drivrutiner.net skriver:

    bredbandstest

    Ja, 171 MB en söndag morgon. Får väl anses som godkänt. Som vi beskrivit tidigare har comhem vissa problem med dns och det kan löna sig att använda google dns istället. Du ser hur du bär dig åt på drivrutiner.net

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på