GP idag kan du läsa Tvingades köpa sju mobiler

Några dagar efter sin 18-årsdag tvingades Jonas teckna två-årsabonnemang på sju mobiler. Nu försöker han komma till tals med operatörerna och bli av med skulden på 40 000 kronor.

Det märkliga är att polisen säger de får lägga ner utredningen då det saknas bevis. Frågan är då om denna man blivit skrämd till tystnad eller vad som är meningen.

GP skriver att han säger – Jag var rädd att råka illa ut om jag inte gjorde som killarna sa, säger Jonas som först efter två veckor vågade berätta vad som hänt.

. Det vill då säga han har gått miste om all ångerrätt om han då inte kan bevisa att varan är defekt och då visa ett garantibevis.

I ett annat fall, från Helagotland.se , kan du läsa

Tre män åtalades i dag för grov utpressning.

I dag beslutade vice chefsåklagare Susanne Wihlborg att väcka åtal mot tre män – födda 1987, 1993 och 1995, för bland annat utpressning, grovt brott, olaga hot och övergrepp i rättsak.

Det var den 22 januari i år som männen enligt åtalet ska ha tagit med en annan man till flera telefonbutiker i Visby för att teckna tre mobilabonnemang och ta ut tre mobiltelefoner. De ska också ha använt mannens personuppgifter för att beställa hem flera mobiltelefoner och en guldkedja värd 7176 kronor.

– Målsäganden kände den ena mannen sedan tidigare. Det var en gammal klasskamrat. Han trodde att han skulle hjälpa honom att flytta. Sedan får han klart för sig att han ska träffa några andra och då blir han bland annat hotad till livet, säger åklagaren Susanne Wihlborg.

De som tvingade mannen till köp hade hotat utanför hemmet och skrikit att de kommer tillbaka. Till fördel här kan vara att de har många fler vittnen att tillgå.
När det gäller fallet i Göteborg är det bara Tele2 som strukit hela köpet. Halebop, 3 och Telenor vill inte stryka någonting. Det säger ju bara en sak och det är att du skall undvika 3, halebop och telenor. Tele2 är fortfarande med i matchen.

 

One Response to GP skriver om en 18 år gammal skolungdom som tvingas teckna abbonnemang på 7 mobiltelefoner

  1. 08 skriver:

    Jamen, han får la skylla sig själv. Det fungerar ju inte om alla skulle kunna beställa ett långt avtal, ta med mobilen hem och sedan avsluta avtalet. Det ruinerar ju mobiloperatörerna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på