Det blir allt oroligare ute i världen idag och många korrupta regeringar tror att genom stänga ner all information får krigsherrarna makten här. Mycket beror på att dessa som sitter vid makten inte fått någon utbildning eller intelligens utan tar makten genom våld. Som du säkert vet ger desinformation grunder till rädsla och uppror. Därför blir vi som har lite utbildning tvungna att titta på andra möjligheter att komma åt den information vi vill åt. Ett sätt kan vara att hitta en Virtual Private Network eller VPN där det blir svårt att spåra dig på nätet.

Det finns många vpn servrar där ute du får betala för men även flera där du får gratis åtkomst. En intressant open source jag hittade var den amerikanska OpenVPN som är ett forskningsprojekt på OpenVPN Technologies i Californien vilka försöker utveckla olika lösningar för gratis VPN ute på nätet. Dessa använder en mjukvara från Universitetet i Tsukuba Japan. Denna heter softether och du hittar den på http://www.softether.org/5-download . Den sista kan vara lite besvärligare att finna ut av. Du laddar ner en zippad fil, öppnar den och dubbelklickar sedan på programfilen.

Du säger ja till att installera(ibland kan du tvingas högerklicka på filen och välja “kör som administrator.”) Nu får du upp programmet där du sedan provar att klicka på “VPN Gate Public VPN Servers.

softethervpnclient

När dubbelklickar på denna rad får du upp många vpn servrar du kan välja på.

valjavpnserver

Försök med ett par olika. Klienten kommer att försöka koppla upp sig mot den vpn server du har valt här. Den försöker om och om igen om den misslyckas. Tar det för lång tid sä välj avbryt eller cancel och försök med en annan. Oftast brukar det vara bäst att prova någon som ligger lite närmare den platsen du befinner dig på. Här har jag valt en tysk server då jag sitter i Sverige. Voila, du skall nu ha en insynskyddad tunnel ut på nätet. Kan användas för att skydda din identitet, att koppla upp dig mot någon sida som inte vill ha utländska besökare och även få dig ut på gooel i Turkiet, Afghanistan eller Kina.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på