Första avsnittet, i serien https://www.svtplay.se/video/32893243/hackad/, visar hur enkelt det är att ta över din facebook, dina mailkonton, din bank och mycket annat. Vad många inte känner till är att mycket av dina pengar och ägodelar går att komma åt via nätet. I första avsnittet deltager en tjej som använder samma lösenord på hundratals konton. Hennes identitet är stulen på fem sekunder, i samma avsnitt visar hackarna var de hittar en annans, lite mer skärpt deltagares lösenord. Många av hans lösenord finns hos olika databaser på nätet. De hackar även en it teknikers hem i ett annat avsnitt. Mycket intressant. Du hittar alla avsnitten på svtplay. Se mer på https://www.svtplay.se/video/32893243/hackad/ .

Så jag säger igen, undvik facebook, använd googles egna password manager och se upp med vad du besöker på nätet. Kom ihåg du ordnar enkelt en tvåfaktor inloggning på de flesta system som google mail samt office 365.

För att lägga till tvåstegs verifiering på ditt google konto öppnar du kontot och väljer säkerhet till vänster.
Du har nu möjlighet att välja vilken enhet du vill använda för tvåstegs verifiering vilket innebär att om någon lyckas ändra ditt lösenord kan du använda tvåfaktor autentisering för att få tillbaka makten över dina konton.

En annan sak jag tipsat om länge är att ta reda på vad det egentliga fria wifit på restaurang, flygplatser och annat har för namn. Du brukar kunna se detta på väggen i dörren eller på andra platser i lokalen. Jag har sett många skurkar sitta på, exempelvis, flygplatser och göra sin egna ”gratis wifi” genom att starta sin egen internetdelning med ett namn som liknar det ursprungliga för gratis wifi. När du då använder dessa skurkars ”gratis wifi” kan de läsa alla dina uppgifter, ta över din dator samt din identitet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på