Comwiq har vi mest sett som leverantör av uppkoppling till mobilen. Man har även haft mobilt bredband ett par år. Du kan nu handla ett startpaket på ICA och på nätet. Du betalar bara när du surfar. Ungefär som deras gamla kontantkort till mobilen.  Du kan även få denna typ av bredband via kontantkort på många av de andra men comwiqs mobila bredband kostar från 145:-/månad och då får du fria samtal/sms/mms samt 1 Gb surf. Kan vara något för dig som bara vill kunna ringa, svara mail och surfa. Skall du titta på filmer får du räkna med en något högre kostnad per månad.Du ser driftstörningar här>>> och kontaktar dem på telefon nummer  0772-212121

 

11 Responses to Comwiq

 1. Berra skriver:

  Har nu provat comwiq kontant 3g surf och har ingen direkt positiv upplevelse av detta bredband. Meningen var att jag skulle nå internet i skogarna mellan Karlskoga och Örebro. Jag fick ingen uppkoppling och efter att ha ringt deras support får jag till svar att det inte fungerar här. Jag vill inte rekommendera detta bredband till någon. Jag ger det en etta.

 2. drivrutiner.net skriver:


  Jag gjorde en liten undersökning av hur bra comwiq kontantsurf klarade sig på tåget mellan Göteborg och Köpenhamn.Anledningen är att jag tycker det är svindyrt och handla ett surfkort som kostar 100:- bara för att få surfa 3 timmar på tåget. Med comwiq får du en hel dag för 29 :-. Men jag upptäckte snart att man får vad man betalar för. Jag tycker ändå det är mer prisvärt med comwiq surf då jag ju kan surfa åtminstone det dubbla för 29:-


  mellan Kungsbacka och Göteborg kan du surfa även om det går segt. Här har vi 1,58 Mb ner och 0,33Mb upp.

  När vi närmade oss varberg var det dock dåligt. 0,09Mb ner och 0,33Mb upp. Har du tur kan du skicka email.

  Vif Falkenberg hittade jag en någorlunda punkt på station. Här hade jag helt plötsligt 2,13 Mb ned och 0,33 Mb upp. Det varade doch inte länge.

  Här bröts all anslutning till någonting som kan kallas internet. Jag var utan internet i säkert en timma.

  Det var inte förrän i Lund det började röra på sig igen. Här har jag 0,46Mb ned och 0,30 Mb upp. Går att surfa med även om det är trögt.

  I Malmö började jag få bättre uppkoppling. Hela 2,63 Mb ned och 0,34 Mb upp.
  Ja, mellan Hamstad och Falkenberg, samt även förbi Varberg har du dålig uppkoppling på det mesta. Även mobil-telefon. Kan bero på att man inte vill bygga ut masterna här nere. Kan ändå rekommendera qomwiq surf på denna sträckan om du inte vill betala det vita ur ögat för att komma åt internet på sträckan.

 3. citygbg.se skriver:

  Om det gäller bra uppkoppling på resan skulle jag rekommendera gobybus istället. Visserligen kan det vara lite si och så med att allt fungerar men mestadels har du gratis trådlöst internet på bussen och när den fungerar är den bra.

 4. pilegarden.se skriver:

  Du kan se på supportens täckningskarta att det inte finns någon täckning för 3G över Halland. Eller mycket dåligt i vilket fall. Nej, i Halland skall man välja någon annan 3G leverantör än comwiq.

 5. drivrutiner.net skriver:

  Satt på tåget mellan Degerfors och Göteborg i veckan. det märkliga var att kontantkortet inte frågade efter kod utan bara kopplade upp sig. Jag kunde surfa, skypa och maila på vissa sträckor. Förbi Skövde och Falköping försvann dock uppkopplingen. Någon som vet om det har hänt något med deras uppkoppling till 3G?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på