Många upplever ett svajigt bredband nu för tiden med det gamla netgear cg 3100 som kom för 8 -9 år sedan. Har själv haft några märkliga nedkopplingar just när jag sitter och jobbar, chattar eller surfar. Jag menar då på det kablade nätet. Det vill säga med en tp kabel mellan datorn och modemet. Jag har även märkt vissa knepiga frysningar på olika kanaler i tv utbudet. Jag ringde därför in till comhems kundtjänst(09222 öppet 8-21 vardagar) och fick höra det fanns ett nytt modem de kunde skicka. Ett compall ch 7486 e skall skickas och jag ser mycket bra om det på nätet gällande den trådlösa förbindelsen. Största skillnaden är väl att den kör dual band på trådlöst och har en utökad styrka på 2,4 GHz bandet. Jag ser dock ingen större skillnad i genomströmningshastighet. Jag tycker ju att en nyare router skall klara mer då den bör ha en ny teknik som innehåll. Du kan få den nya routern när du beställer en förlängning av ditt avtal och då med 50 kronor billigare månadskostnad. Så jag tänkte, varför inte. Jag kan ju alltdi koppla in den gamla netgear cg 3100 om denna nya inte fungerar som jag vill.

Som det är idag får jag 190-195 MB på nedladdning och runt 12 upp på bredbandskollen.se med kabel beroende på vilken tidpunkt jag mäter här. Jag kör nu 250 Mb från comhem och då med det gamla netgear modemet jag nämnde tidigare.  Trådlöst får jag 75 MB ner och 12,7 upp på min Samsung s7  1 meter från routern. På en asus eeebook e502sa 49MB ned, 12MB upp 2 meter från routern. Jag tycker nog att detta kan bli bättre.

Jag återkommer med åsikter inom en vecka när jag har den nya hemma.

Modemet anlände efter två dagar och här sitter jag nu och provar.

Jag blev mycket imponerad av nedladdningshastighet med kabel. Jag fick hela 256,83 MB ned och 11,92 upp. På min smartphone lyckades den plocka 143,4 ned och 13 upp med trådlös anslutning. Min asus bärbara ville inte visa några förbättringar på hastighet. Möjligt jag behöver ordna några saker här. Jag återkommer med denna senare.

Min uppfattning är annars att detta var en bra uppgradering. Rekommenderas.

Tagged with:
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på