samsung-galaxy-s7

Jag var tveksam om vilken smartphone jag skulle välja. Jag ville ju ha både en bra kamera, en något större display men inte så stor att jag inte fick ner den i bältesfickan.  Då jag hade hört väldigt många bra omdömen om Lumias smartphone från fotografer som tyckte Lumias kamera var helt enorm. Jag blev dock tvungen att välja en smartphone med android då de applikationer jag skulle använda inte var kompatibla med windows 10 som finns på Lumia. Jag ville även ha senaste android och denna Samsung var laddad med android 6.  Många föreslog även att jag skulle titta på den nya huawei då den var mer prisvärd. Jag har dock alltid haft svårt för mobiltelefoner där du inte har möjlighet att byta batteri. Jag valde därför denna nya samsung istället. Jag hade problem att ordna ett fodral till bältet men hittade ett krusell som klarade att hålla den i bältet med lite besvär. Då formatet är aningen större än de något äldre smartphones blir det lite besvärligare att hitta ett bra sätt att bära med mig telefonen. Det var svårt att få ner mobilen men jag lyckades töja ut fodralet någorlunda och menar den anpassar sig efter hand. På denna smartphone var det enkelt att föra över kontakter, applikationer, foton och annat från den gamla. Det följer med en kabel för detta ändamål och även möjligheten att föra över allt trådöst. Det jag reagerade över när jag förde över allt trådlöst var hur varm s7:an blev. den blev så het att den knappt gick att hålla i. Där ser jag även andra har haft problem. Jag är imponerad av de möjligheter för foto denna ger och även det mobila bredband den klarar. Som vanligt skiljer det sig beroende på var du är någonstans. Tyckte jag fick duktigt 3G i södra göteborg på telenor. Däremot inget jag kallar 4G. Ändå bor jag kanske en kilometer från masten.

Men det är ju inte på när så bra som utlovat.  Jag kan dock klara mig på 8,2 MB nedladdning för att se youtube samt svtplay.

Telia gav inte lika bra nedladdning.

telia

Däremot en bättre uppladdning. Kan tänka mig detta abonnemang skulle passa bättre att använda för att uppdatera bloggen. Jag tycker dock det inte är några större problem att se film, skicka mail eller surfa med dessa prestanda. Jag skall testa några fler abonnemang senare.

telia-vakv

På andra platser i Göteborg får jag bättre uppkoppling. Jag fick ett överraskande bra resultat på telia när jag besökte volvo it i förmiddags. Nästan 100 MB ned och över 36 MB upp. Prestandan gick dock ner senare på hemvägen när jag passerade volvo pv och de andra ställena här. Kan bero på att jag hade en mast i huset där jag stod. Jag skall undersöka detta senare.

wireless

När jag använder trådlöst med hjälp av en netgear cg3100 och comhems 200 MB får jag runt 27 MB i nedladdning. Den ökar när jag går på andra ställen i fastigheten men tycker jag är nöjd med detta resultat. Likadant när jag kopplar upp mig på andra gratis wifi i Göteborg.

Jag jämför kameran på denna smartphone med en enklare systemkamere ute på fotobloggen. Se mer här>>>

Tagged with:
 

One Response to Jag testar min nya samsung galaxy s7

  1. […] Jag tycker det ser ut som om min Samsung kan fungera ritkigt bra som reservkamera. Upptäckte den ju även klarar att ge bra kontakt med nätet. I alla fall på några ställen i Göteborg. Jag ger dig några mätvärden från bredbandskollen på bredbandsbloggen.se […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på