Göteborg direkt skriver om ännu flera hot spots i Göteborg och jag tyckte det var dags att prova hur bra det går egentligen. Mina gamla erfarenheter av alla dessa trådlösa nätverk du kan använda gratis i Göteborg har bara varit dåliga förut. Frölunda torg skrev ju för några år sedan att de nu erbjöd gästerna gratis bredband via wifi. Det var inte mycket till bredband den gången. Likadant har det var it på andra platser i Göteborg. Jag tycker det verkar som de har kammat sig ordentligt. Jag var ute idag, lördagen den 15 oktober, och tyckte det var bra hastighet på flera ställen. Framförallt i uppladdning. Kan det vara så att Göteborg bestämt sig för att surfzonerna skall användas för att skicka bilder kanske? jag använder här min Samsung S7 med appen bredbandskollen du hämtar ute på google play.

Nätverket du skall koppla upp dig på heter _GothenburgWiFi. Du klickar på cloud och skall sedan kryssa för att du godkänner du kommer att ses av andra o.s.v. Jag provade från Linnéplatsen in till centralstation. På Linnéplatsen fick jag en uppkoppling som går att använda:

linneplatsen

3,69 MB ned och nästan 200 upp. Jag blev tvungen att närma mig spårvagnshållplatsen här för att få kontakt.

På järntorget hittade jag inte detta nätverk men använde, istället, pressbyråns. Troligtvis använder Pressbyrån samt Göteborgs stad samma nätverk men uppkopplingen såg lite annorlunda ut här. Lite mer i nedladdning men inte lika hög hastighet på uppladdning.

jtorget-pb

Jag provade även på kungsportsplatsen. Här ställde jag mig strax utanför turistbyrån.

kungsportsplatsen-tb

Möjligt jag hade behövt flytta på mig för att få en bättre hastighet ned. Den går ändå att använda. Jag ger den godkänt.

På centralen tycker jag det förbättrats avsevärt. det var inte många år sedan det trådlösa lös med sin frånvaro. Tycker annars nu det går alldeles utmärkt.

centralen-cafeupperquest

Här sitter jag på café Upper crust inne på stationen och detta är väl ett helt godkänt resultat.

Det är godkänt men jag tycker de kunde utvidga något på ställen som järntorget samt Kungsportsplatsen med några accesspunkter. Med accesspunkter menar jag en slags brygga som förlänger det trådlösa nätet över en större yta genom att antingen koppla en extra kabel till själva routern eller agera passivt för att förstärka signalen över ett större område. Annars tycker jag det ser väldigt positivt ut.

Tagged with:
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på