Något jag brukar tycka är irriterande är den där autoersätt du får på din android telefon. Framförallt när du har bråttom att skriva något. För mig har det inneburit många svordomar och tids spill. Det går dock att ta bort denna funktion. Detta gör du genom att öppna inställningar

installningar

Inställningar hittar du under program på din display.

program

Lite olika var du hittar denna ikon men på mina brukar jag kunnat hitta den längst ner till höger. Klicka på denna och sedan inställningar. Ser ut som det kugghjulet du ser ovanför.

När du sedan kommit in i inställningar scrollar du ner en bit och väljer här språk och inmatning.

sprakoinmatning

sedan samsung tangentbord(om du nu kör en samsung)

samsung-tangentbord

Under samsung tangentbord skall du har möjlighet att stänga av eller sätta på autokorrigering.

autoersatt

Klicka här på autoersätt

autoersatt-pa

Och sedan till vänster om den blåa punkten på. Du skall nu ha ordnat så du kan stava precis som du själv vill och det är inte längre din samsung som bestämmer stavninegn. På huawei är skillnaden att du får fram autokorrigering redan under tangentbord och inmatning.