Eller android 9.0. Det ser dock inte ut som om alla smartphones får den. Om du läser ute på https://www.android.com/versions/pie-9-0/ ser du endast LG G5, HTC 10, Samsung Galaxy S7 Edge samt Samsung Galaxy S8. Det ryktas på andra medier att de skall dyka upp för andra android telefoner också men vi får se.
Detta operativsystem innehåller många förbättringar som bättre batteritid, anpassat ljus(displayen anpassar sig efter ljuset i din omgivning), AI(det vill säga den kommer ihåg dina rutiner och ställer in mobilen efter detta), den ger dig de appar du behöver genom gester istället för att trycka på en knapp plus mycket annat.
Android 9 får ganska bra omdömen bland medierna. Se The Verges omdöme här>>>, engagdet.com, androidcentral.com och cnet.com. Den får minuspoäng för den där navigationen med gester men vi får väl se.