Jag har fått flera frågor angående hur jag ändrar lagringsplatsen för olika program på min samsung och visar därför här med några bilder hur du bär dig åt för att flytta dem. På din nya smartphone har du ofta möjlighet att trycka in ett sd kort på hela 200 Gb vilket ju självklart skall utnyttjas.

Observera, du behöver en nyare version av android för att kunna utföra denna konfigurering.

Som på så många andra justeringar du gör på din android telefon går du in under inställningar.

installningar

Här skall du se lagring på nästa display.

tryck-lagring

Om du trycker på lagring här får du upp denna bild.

fullt-enhetsminne

Här ser du nu hur mycket du har använt av internt minne på din smartphone. De nyare har ju hela 32 Gb men ibland kan du faktiskt behöva flytta några applikationer någon annanstans. Tryck därför på Enhetsminne.

anvant-utrymme

Här får du nu fram en skärm som visar använt utrymme och den trycker du på.

program

Här väljer du program eller bilder/video. Vanligtvis brukar ditt system föreslå att bilder och video skall lagras på ditt sd kort. Om inte så flytta dem dit. Bilder och video brukar ta mycket plats.

Jag väljer här program.

sportstracker

Alla program går inte att flytta på men de som går flyttar du, med fördel, till sd kortet. Jag provar här med sports tracker. Detta är ett gratis program du kan använda för löpning, promenad eller någon annan sport där du rör på dig.

andra

När jag öppnar detta program har jag möjlighet att ändra var programmet skall köras ifrån.

sd-kort

Jag kan då välja SD kort istället för enhetsminne vilket gör allt så mycket smidigare.  Trycker jag SD kort här så överför jag programmet till kortet istället. Du får plötsligt en något snabbare smartphone.