Provade en sådan där billig Galaxy GT-I5500 som är köpt med kontantkort och ett års fritt surf för telia under tisdagen mellan Malmö och Göteborg. Jag provade både med internetdelning och en app jag kör direkt i android. Mätningen på internet kör du på bredbandskollen.se och till din smartphone hämtar du en bredbandskollen app från google play.
När jag körde bredbandstestet via datorn, uppkopplad med hjälp av smartphonen nere i Malmö fick jag allt emellan 1 till 3 MB vilket går att använda om du har lite tålamod. Både telenor, comwiq och flera andra leverantörer brukar kunna ge någon uppkoppling här. Det som imponerar med telias är att den ger även uppkoppling vid Halmstad, Falkenberg och Varberg vilket de flesta andra inte ger.

ja, den går att använda


Har inte mer än 150 KB men det går att använda för mail och enklare hemsidor. Här strejkade telenor totalt och comwiq hade uppkoppling på comwiq appen men inget bredband via webbläsaren eller mail.
Vid Falkenberg nästan 1 MB

telia fungerar vid Falkenberg


0,9 ned och 0,3 upp. Ja det går att använda med en bit tålamod.
Vid Varberg har jag 0,99 MB ned och 0,27 upp, fullt användbart

Fungerar vid Varberg


Vid Varberg hade jag 0,992 ned och 0,274 MB upp. Går även det att använda med lite tålamod.
0,6 MB vid Kungsbacka

ja det går att använda


Det blev något sämre vid Kungsbacka men jag har fortfarande tillgång till internet. Det var några ställen mellan Båstad och Falkenberg uppkopplingen gick ner men över det hela så fungerar faktiskt Telias 3G. Jag vill rekommendera denna om du bor eller reser längs Kattegatt.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på