Flera företag varnar för infekterade webbhostar som NBC.com, adobe och oracle som blivit infekterade via openX. OpenX är, egentligen, en malware som följer vilka hemsidor du besöker, samlar information och sedan säljer denna vidare. Här finns även ett php-script som infekterar din webbläsare med ett javascript som sedan öppnar tjänster de som köpt tjänsten tjänar pengar på. Om din adobe flashplayer begär en uppdatering och du använder någon antimalware som Donottrackme eller Ghostery ser du att den blockerar för något som liknar u.openx.net.
OpenX skriver att de nu har stängt och det kan bero på att google har stängt ute dem och alla webbplatser som kör deras system på sin server.
Vad du kan göra med ett php-script är att öppna portar och göra datorn sårbar plus att sedan installera backdoors som gör det möjligt att komma in i datorn utanför ditt antivirus eller malwareskydd. Detta har varit möjligt sedan förr med hjälp av adobe flashplayer samt java från oracle.
Ett annat företag som använder en liknande tjänst är zitcom.dk som du hittar i Skanderborg på Jylland. Zitcom är ju, egentligen, ett företag som används för att skicka ut spam från olika beställare som presentregn.se,nordicdiscount.com o.s.v. Vi har flera rapporter om citadel från denna host, stofanet(en webcrawler vilken döljer sin riktiga identitet och kamouflerar sig som vanlig användare med smartphone) och wannafind.dk. Se mer på delta airlines, black-list, Free Email Blacklist Check
Många av våra sociala nätverk som facebook använder ju java och flashplayer vilket orsakat en enkel match för dem som vill åt information eller installera malware på din dator. Många antivirusfirmor föreslår du skall stänga av java och flashplayer i din vanliga webbläsare och sedan använda en annan där du måste använda java eller flash.
Om du ändå vill tvunget ha kvar dessa funktioner i din webbläsare så se till att du har uppdaterat din Flashplayer och Java. Kör en riktig scanning med antivirus som klarar att hitta de trojaner som hittat in i datorn.
Du kan märka något är galet när du helt plötsligt får ej beställda popup annonser på olika webbplatser.
Du hittar flera du kan använda på antivirus>>>
Du kan läsa mer vad som skrivs om attacker just nu på marketwire, eweek, Fortinet och eweek.

 

Kommentera

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på