computerworld, BBC och nyheter24 skriver om spamhaus plus cyberbunker utkämpade ett krig på internet efter att spamhaus svartlistat cyberbunker. Cyberbynker är den server som, bland annat, hostat pirate bay. Spamhause är ett företag som försöker motverka alla dessa spam vi får i mailen varje morgon. Cyberunker skall då försökt att sänka spamhaus server med en Ddos attack men spamhause anlitade cloudfare som lyckades sprida ut trafiken till flera andra servrar. Cyberbunker tog då till storsläggan genom att använda en fri dns och kunde nu öka trafiken till 300 GBps. Många surfare upplevde ett väldigt trögt internet i mitten av veckan just för att många dns:er slogs ut.
DNS betyder DomainNameServer och är den server som omvandlar domän-namn till ip-adresser och tvärtom.
Genom att höja trafiken så mycket har de vanliga switcharna inget att sätta emot då trafiken, även om de spärrat ip, går igenom.
Vårt förslag vid sådana här konstigheter är att försöka använda google dns istället för automatisk. Du ser mer hur du bär dig åt här>>>
Kan vara användbar när du tycker nätet går trögt och många internetleverantörer slarvar med dns så det kan vara en god idé att använda ändå.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
Denna webbplats använder cookies. Läs mer här. Tillåter du ej cookies så klicka på